Четвер
28.03.2024
19:54
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нижньоболотнянська гімназія Зарічанської сільської ради
Головна » 2019 » Червень » 5 » Звіт про роботу з обдарованими дітьми за 2018-2019 н.р.
07:46
Звіт про роботу з обдарованими дітьми за 2018-2019 н.р.

Звіт

про роботу з обдарованими дітьми за 2018-2019 навчальний рік

Згідно з річним планом роботи школи на 2018-2019 навчальні роки активно здійснювалась робота по виявленню обдарованої молоді через різноманітні форми у навчальній та виховній діяльності учнів.

Протягом року робота педколективу була спрямована на пошук та підтримку обдарованої молоді, створення умов необхідних для розвитку неординарних здібностей учнів, розкриття їх потенціалу.

Такий процес відбувався через різні форми та напрямки:

- активність та зацікавленість учнів на різноманітних уроках ( українська мова та література, історія, біологія, математика, англійська мова, німецька мова, хімія, трудове навчання, музичне мистецтво, фізична культура та інші);

- виявлення ініціативи та лідерства учнів під час підготовки та проведення відкритих уроків, позакласних заходів, загальношкільних та районних заходів;

- участь учнів у шкільних гуртках та позашкільних гуртках .

Дані заходи допомогли виявити 27 обдарованих учнів за різними типами обдарованості а саме:

- творчий тип обдарованості – 3

- соціальний тип обдарованості – 6

- спортивно-туристичний тип обдарованості – 12

- інтелектуальний тип обдарованості – 5

- технічний тип обдарованості – 1

Деякі учні мають декілька типів обдарованості.

Розвиток здібностей обдарованих учнів здійснюється через систему заходів, спрямованих на розвиток різних типів обдарувань.

Відповідальне ставлення педколективу до роботи з обдарованою молоддю виявляє не тільки участь у різноманітних конкурсах, олімпіадах та заходах, а має свої позитивні результати, тобто перемоги, призові місця.

Педагог- організатор Роман М.С.,яка звернула увагу на те, що з метою розвитку творчих здібностей у закладі протягом 2018-2019 н. р. було проведено ряд заходів:

1. Виставки малюнків, стіннівок, плакатів, поробок ( «Дари природи», «Привіт, школо!», «Любий учитель», «Золота осінь», «Моя школа – казкова країна», «Зима-чарівниця», «Добро очима дітей», «Замість ялинки-букет», «День святого Валентина», «Вітаємо з Днем Захисника Вітчизни», «Ми-проти війни!», «Вітаємо любих жінок», «Світ моїх захоплень», «Проблеми екології», «Парад квітів біля навчального закладу», «Школа моя – радість моя», «Дякую тобі, ветеране», «Котися писанко, по рідному краю!», «Воскресни , писанко»)

Заступник директора з навчально – виховної роботи Марканич В.В. наголосила, що з метою розвитку інтелектуальних здібностей у закладі протяго 2018-2019 н. р. були проведені наступні заходи:

  1. Олімпіади, конкурси, турніри (1 тур предметних олімпіад з базових дисциплін, математичний КВК «Юні математики», участь у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад ( всього 7 учасників), літературна зустріч, присвячена Юрію Станинцю, відкриті уроки для учнів та батьків, літературна вікторина «Звідки прийшла книга?», країнознавчий калейдоскоп, історична гра-мандрівка «Козацькими стежками, географічний брейн-ринг «Меридіан», участь у конкурсі колективів екологічної просвіти екобригади «Джерельце», участь у конкурсах «Соняшник», «Колосок», Гринвіч», «Орлятко»,»Геліантус»

 

Міжнародний природничий інтерактивний конкурс

«Колосок»

2018 р. – 25 учасників

2019 р. – 30 учасників

Конкурс з англійської мови «Грінвіч»

1. У 2017-2018 навчальному році у Конкурсі «Грінвіч» взяли участь 12 учнів 5-9 класів

2. У 2018-2019 навчальному році у конкурсі «Грінвіч» взяло участь 10 учнів 5-9 класів

Усі учні отримали сертифікати учасника

Українознавча гра «Соняшник»

Диплом І ст. Всеукраїнського рівня (3 )

Ребрик Марія 8

Кормош Крістіна 7

Чийпеш Дарина 8

Диплом ІІ ст. Всеукраїнського рівня (8)

Куруц Василь 8

Куруц Вікторія 8

Лацкун Богдана 8

Чийпеш Тетяна 8

Погоріляк Уляна 8

Коровська Дарина 7

Данилаш Богдан 5

Чийпеш Вероніка 7

Диплом ІІІ ст. Всеукраїнський рівень (1)

Рацин Сергій 8

Диплом І ст. регіонального рівня (1)

Фараджева Ельміра 6

Диплом ІІ ст. регіонального рівня (6)

Куруц Анастасія 9

Федоранич Михайло 9

Куруц Олена 8

Куруц Анастасія 8

Пруткова Ангеліна 6

Кляп Ірина 6

Диплом переможця в початковій школі (6)

Ракущинець Арсен 3

Кобрин Евеліна 3

Ребрик Михайло 3

Радченко Вероніка 3

Кобрин Марія 4

Куруц Евеліна 4

Диплом переможця на шкільному рівні (10)

Сертифікати учасника (9)

Конкурс «Орлятко»

3 клас

1 місце, золотий сертифікат

Ракущинець А

Костевич І.

Федоранич А.

Радченко В.

2 місце, срібний сертифікат

Волошин Ю.

4 клас

3 місце, бронзовий сертифікат

Тоній Т.

Чийпеш Д.

Федоранич В.

Чийпеш А.

Куруц О.

Кобрин А.

5 клас

3 місце, бронзовий сертифікат

Ребрик В. Сертифікат учасника

6 клас

1 місце, золотий сертифікат

Ребрик Г.

7 клас

2 місце, срібний сертифікат

Кормош К.

Коровська Д.

Сертифікат учасника

Лакатош Ю.

Куруц А.

8 клас

Сертифікат учасника

Куруц О.

Ребрик М.

Гра «Геліантус»

У 2017 році – 17 учасників

У 2018 році – 22 учасників

1. Данилаш Богдан – диплом ІІ ступеня

2. Куруц Дарина – сертифікат учасника

3. Коровський Денис – сертифікат учасника

4. Маргітич Сергій – Грамота з біології, географії

5. Данилаш Іванка – Грамота з біології

6. Данилаш Іванна – сертифікат учасника

7. Пруткова Ангеліна – Грамота з біології

8. Кляп Ірина – сертифікат учасника

9. Чийпеш Вероніка – Грамота з біології, фізики

10. Кормош Крістіна – Грамота з біології, фізики

11. Лакатош Юліанна – Грамота з біології

12. Коровська Дарина – Грамота з біології, фізики

13. Гречух Мар’яна – Грамота з біології

14. Данилаш Алла – Грамота з біології

15. Чийпеш Тетяна – диплом ІІ ступеня

16. Лацкун Богдана – диплом ІІ ступеня

17. Куруц Олена – Грамота з хімії, біології

18. Ребрик Марія – Грамота з біології

19. Куруц Анастасія

Грамотою відділу освіти Іршавської РДА нагороджена Куруц Анастасія Сергіївна, учениця 9 класу за ІІІ місце з математики у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін.

Грамотою відділу освіти Іршавської РДА нагороджена Тоній Іванна Іванівна, учениця 9 класу за ІІІ місце у районному етапіобласного конкурсу «Малюнок,лист, вірш до мами» номінація «Вірш»

  1. Керівник гуртків Рай ЦПр Копинець В.І. яка звернула увагу на те, що з метою розвитку інтелектуальних здібностей у школі діє позашкільний гурток Іршавського РайЦПР «Юний користувач ПК». Вихованці гуртка – учні школи - беруть участь у конкурсах науково – технічної творчості.

Вихованка гуртка «Юний користувач ПК» Данилаш Алла нагороджена дипломом ІІІ ступеня Департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА за ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської виставки – конкурсу науково – технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчіст - тобі, Україно!» у розділі «Спортивно – технічне моделювання», підрозділ «Моделі суден».

Грамотою відділу освіти Іршавської РДА нагороджена Данилаш Алла за ІІ місце в районній виставці – конкурі науково – технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчіст - тобі, Україно!» за роботу «Корабель моєї мрії».

Учитель фізичного виховання Малиновський Б.В. : з метою розвитку спортивних здібностей у закладі протягом 2018-2019 н. р. відбулись такі заходи:

1. Змагання, конкурси, естафети ( велопробіг з нагоди Дня села, конкурс «Козацькі забави», спортивна естафета «Вище, швидше, сильніше», конкурс «Патріот», конкурс «Джура», змагання «Перша вершина» з техніки пішохідного туризму, навчально-тренувальні заняття з туризму).

Обдаровані учні узяли участь у багатьох спортивних змаганнях і турнірах:

- конкурс «Патріот» - ІІІ місце (зональні змагання);

- Спортивно-патріотичний конкурс «Джура» - ІІ місце;

- Конкурс «Джура» - 8 командне місце ( серед 32 команд)

3. Керівник гуртків Рай ЦПр Куруц М.М., яка звернула увагу на те, що з метою розвитку спортивних здібностей у школі протягом навчального року проходили змагання з техніки пішохідного туризму, навчально-тренувальні заняття з туризму. Учні школи – активні учасники позашкільних гуртків – брали участь у районних та обласних змаганнях.

Вихованці гуртка «Пішохідний туризм» отримали грамоту Закарпатського центру туризму, краєзнавства екскурсій і спорту учнівської молоді за І місце в ІІ (обласному) турі Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» за роботу «Йосип Тереля – людина дивовижної долі».

Команда гуртка «Юні туристи» отримала грамоту Іршавського РАйЦПР за ІІІ місце у конкурсі «Вивчення умовних знаків топографічних та спортивних карт» серед учасників молодшої вікової групи на відкритих змаганнях з орієнтування на місцевості , присвячених 80-ій річниці Карпатської України поміж учнівської молоді у рамках «Кубка Іршавщини – 2019».

Команда гуртка «Пішохідний туризм» отримала грамоту РайЦПР за ІІІ місце на дистанції «Фігурне водіння» на ХV-их районних змаганнях з велосипедного туризму серед юнаків у молодшій віковій групі в рамках «Кубка Іршавщини-2019» , присвячених Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Команда гуртка «Пішохідний туризм» отримала грамоту РайЦПР за І місце у І (районному) етапі Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» за напрямком : «Духовна спадщина мого народу» автора пошукової роботи «Йосип Тереля – людина дивовижної долі».

Команда гуртка «Пішохідний туризм» отримала грамоту Іршавського РАйЦПР за ІІ місце у конкурсі «Вивчення умовних знаків топографічних та спортивних карт» серед учасників молодшої вікової групи на відкритих змаганнях з орієнтування на місцевості , присвячених 80-ій річниці Карпатської України поміж учнівської молоді у рамках «Кубка Іршавщини – 2019».

Педагог – організатор Роман М.С.:з метою розвитку соціальних здібностей у закладі протягом 2018-2019 н. р. відбулись такі заходи:

1. Заходи, вечори, презентації, лінійки, змагання, виступи агітбригад

( Свято Першого дзвоника, День села, Шевченківські дні, ІІ фестиваль родинної творчості «Таланти моєї родини», профорієнтаційні зустрічі, гра – квест «Чи знаєш ти своє село?», родинне свято «Шануймо матерів», День памяті та примирення, День Карпатської України, заходи до вшанування Героїв Небесної Сотні, учасників Революції гідності, Андріївські вечорниці, заходи до 70-річчя загальної декларації прав людини, заходи до Голодомору, виставка – конкурс осінніх композицій, паломництво до будиночка святого Миколая в урочищі Джублик, літературно- музична композиція «Казка осіннього лісу», «Світ казки», п’ята літературна зустріч до 25 роковин смерті Юрія Станинця, День учнівського самоврядування у школі, День учителя, вечір «Міс осінь», Новорічні свята, День Соборності України, благодійний ярмарок, свято до 8 Березня, свято Останнього дзвоника, випускний вечір)

- учні школи узяли активну участь у акції «Від серця до серця»;

- відбувся виступ шкільної агітбригади «Джерельце»

- діти узяли участь у засіданнях лідерів шкільного самоврядування у районі

Учитель трудового навчання Радченко Г.А. наголосила, що з метою розвитку технічних здібностей у закладі протягом 2018 – 2019 н. р. відбулись такі заходи:

  1. Робота майстерень, упорядкування території школи (операція «Памятник Героям Небесної Сотні», рейд «Живи книго», виготовлення новорічних прикрас, прикрашання ялинки, конкурс на краще оформлення класу та шкільного подвір’я).
  2. Учні школи узяли активну участь у акції «Шпаки – наші друзі» по

виготовленню шпаківень;

- активна участь у акції «Зелена хвиля» по озелененню території школи.

Активно діяв шкільний гурток «Бісероплетіння» (кер. Радченко Г.А.). Вихованка цього гуртка Данилаш Іванна, учениця 6 класу отримала грамоту відділу освіти Іршавської РДА за ІІ місце у районній виставці – конкурсі «Новорічна композиція».

Активно працював шкільний гурток «Народна лялька» (кер. Роман М.С.).Вихованці цього гуртка Ребрик Вікторія, Куруц Дарина нагороджені грамотою відділу освіти Іршавської РДА за І місце у районній виставці – конкурсі «Новорічна композиція».

Вихованці цього гуртка: Коровська Дарина , Лакатош Юліанна, Кормош Крістіна, Гречух Маряна нагороджені дипломом МОН України,Українським державним центром позашкільної освіти за ІІІ місце у Всеукраїнській виставці – конкурсі декоративно - ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій рідний край» за роботу «Пори року»

Переглядів: 527 | Додав: Кесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar