П`ятниця
26.04.2024
08:31
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нижньоболотнянська гімназія Зарічанської сільської ради
Головна » 2015 » Травень » 18 » Памятаємо перемагаємо
07:59
Памятаємо перемагаємо

          Сьогодні Україна переживає не найкращі часи. Але всі ми, хто любить свою країну, хто є справжнім патріотом, впевнені, і щиро віримо, що наше майбутнє – це європейський вибір. Якщо звернутись до історії, то бачимо, що будь-які здобутки, перемоги, досягнення даються не легким шляхом. Та все, що зроблено для становлення і розбудови нашої країни нашими батьками, дідами, прадідами ми будемо шанувати, продовжувати і розвивати.

У п’ятницю, 8 травня, у нашій школі був проведений День памяті та примирення. Для всіх нас є дуже актуальним питання примирення, бо багато наших земляків в роки Другої світової війни воювали на боці  Австро-Угорщини, так як вони були її громадянами і загинули в боях. І тепер переосмислюючи історію ми віддаємо шану всім учасникам 2-ої світової війни..

  Учні 8 класу провели виступ під загальнонаціональним гаслом «Пам’ятаємо. Перемагаємо».
Ми, як і всі європейці, увесь світ, вшанували  пам’ять загиблих за цілісність, суверенітет і визволення від найстрашнішого лиха – фашизму. Ціна перемоги дуже велика і роль нашого українського народу, яку так намагаються применшити наші російські «брати» - вирішальна. Сила духу нашого народу незламна і неофашистам і шовіністам в масці російських «визволителів» не вдасться зламати її. Правда на нашому боці! Ми переможемо!
Можемо гордитися тим, що в нашому селі проживає ветеран Другої світової війни Кляп Юрій Федорович. Кожного року учнівський актив школи разом з учителями відвідують ветерана . Цих зустрічей він чекає з нетерпінням. А цього року до них додався ще й біль: не думав Юрій Федорович що доживе до ще однієї війни. З сльозами на очах  та  якимось  невимовним душевним вогником  підтримував мотив пісень, обпалених війною. Ветеран  молодшав на очах і нам дуже хочеться, щоб ці теплі зустрічі  з молодшим поколінням  і та зозуля, яка кувала над його хатою під лісом, додавали йому сил і наснаги на довгі роки.

Переглядів: 508 | Додав: Кесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar