П`ятниця
26.04.2024
17:14
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нижньоболотнянська гімназія Зарічанської сільської ради
Головна » 2019 » Лютий » 11 » День безпечного інтернету. 11.02.2019
18:52
День безпечного інтернету. 11.02.2019

«Мені здається, що про сучасний світ дуже важливо зрозуміти одну річ:

велике розмаїття інформації не гарантує її достовірності»

Річард Гір

 

5 лютого 2019 року у світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.У звязку з тимчасовим призупиненням навчально – виховного процесу долучитися до цих заходів ми змогли , починаючи з 11 лютого.

Класним керівником 9 класу Кормош Г.В. була проведена година спілкування «Безпечний Інтернет». Багато цікавих думок прозвучало з боку школярів , бо наші діти – це покоління, яке багато чому може навчити нас, дорослих.Сьогодні світом рухає інформація. Процес передачі інформації помітно прискорився, оскільки нове століття принесло людині безліч нових технологій, за допомогою яких транслювати інформацію можна в онлайн-режимі в дуже великих обсягах і буквально в будь-яку точку планети та навіть за її межі.

Кажуть, що за останні 30 років людством створено стільки ж інформації, скільки за три попередніх тисячоліття.

Учні склали правила безпечного користування Інтернетом:

1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи, свої паролі.

2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно повідомте про це батьків.

3. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків.

4. Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то повідомте про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.

5. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити.

6. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила.

7. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.

8. Не шкодити і не заважати іншим користувачам.

Класний керівник запропонувала кожному створити свою обіцянку щодо безпечного користування мережею.

Переглядів: 298 | Додав: Кесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar