П`ятниця
29.03.2024
13:55
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нижньоболотнянська гімназія Зарічанської сільської ради
Головна » 2017 » Жовтень » 27 » Батьківські збори
13:44
Батьківські збори

               

                                                  Виступ директора за темою: "Що допомагає і що заважає дитині вчитися".

13.10.2017 року у нашій школі відбулися загальношкільні батьківські збори. Нам ще досить далеко до освітньої системи Канади, яка вважається однією з кращих у світі. Там немає звичних нам щоденних оцінок з предметів і батьківських зборів. Report Card –звіт про успішність отримує учень на руки 2-3 рази на рік і обговорює з батьками.

Батьківські збори – необхідний атрибут шкільного життя в Україні. Дуже хочеться , щоб вони були не «батьківськими зборами», а бодай зборами батьків, де кожен міг би легко висловити свою думку, отримати пораду. Як показує практика, найдієвішими порадами є підказки не від учителів, а від самих батьків батькам. Хоча зараз комунікація з батьками набагато ефективніша. Формат проведення батьківських зборів потребує змін. Хоча зміни завжди є болючими , і навіть для батьків.

Порадившись з батьківським активом школи, темою зборів ми обрали : «Що допомагає і що заважає дитині вчитися». Тема актуальна і цікава. Виступ директора за темою зборів, з якого почалися збори, переріс у вільне спілкування. Учителям було цікаво спостерігати за батьками, які несподівано опинились у ролі учнів. Ще більше їх вразив підсумок обговорення, коли виявилося, що всі дорослі акцентували увагу на негативному, тому, що заважає, забуваючи про основний принцип педагогіки: бачити в дитині в першу чергу позитивне і хороше.

На зборах було обрано голову батьківського комітету школи – Радченко Ганну Андріївну. Сформовано батьківський комітет школи у складі:

1 клас- Чийпеш Ольга Іванівна

2 клас – Федоранич Тетяна Іванівна

3 клас - Куруц Маряна Михайлівна

4 клас – Ребрик Тетяна Юріївна

5 клас – Лакатош Маряна Василівна

6 клас – Кормош Світлана Іванівна

7 клас – Лацкун Марина Іванівна

8 клас – Куруц Ольга Юріївна

9 клас – Гречух Валентина Олександрівна.

Було обговорено ряд важливих проблем, прийняті відповідні рішення.

 

 

 

 

 

Переглядів: 452 | Додав: Кесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar