Вівторок
23.04.2024
09:43
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нижньоболотнянська гімназія Зарічанської сільської ради
Головна » 2020 » Листопад » 23 » Всесвітній день дитини 20 листопада
11:19
Всесвітній день дитини 20 листопада

Всесвітній день дитини 

 

Якою  б не була розумною  і талановитою дитина, вона все ж потребує опіки й уваги, турботи, любові, захисту і постійної підтримки дорослих. Зовсім нелюдяно відмовляти нашим дітям у всьому цьому, особливо враховуючи ті реалії, які вперто супроводжують нас у нашому непростому світі.

Актуальність проблем дитинства залишається високою, на жаль і до цього дня. Численні заходи та дії, навіть на законодавчому рівні, не в змозі повністю вирішити весь комплекс цих проблем, так як вони лежать швидше в моральній площині людського світогляду. Однак завдяки постійним загальним зусилям і заходам, що вживаються, йде успішне сприяння підвищенню активності у вирішенні безлічі з існуючих і виникаючих проблем нашого підростаючого покоління.

Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН A/RES/836 (ІХ).

На запрошення дирекції школи у школу завітала Яна Василівна Горзов - інспектор з ювенальної превенції Іршавського відділення поліції Хустського ВП ГУНП в Закарпатській області.  Було проведено зустрічі на тему: «Конвенція ООН про права дитини».

Яна Василівна наголосила на тому, що кожна дитина з народження має свої права, а підростаючи, повинна мати більше можливостей брати участь у житті суспільства, готуватися до самостійного життя, користуватися правами свободи думки і слова. Лекційне  заняття  було спрямоване на засвоєння знань дітьми про свої права та обов’язки, ознайомлення з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, формування у них навичок використання отриманих знань при вирішенні реальних життєвих ситуацій та попередження про відповідальність, яку вони несуть при порушенні законів України.

Адміністрація закладу щиро вдячні представникам поліції за співпрацю та високий професіоналізм та сподіваємось на подальші зустрічі.

Переглядів: 146 | Додав: Кесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar