Четвер
28.03.2024
10:20
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нижньоболотнянська гімназія Зарічанської сільської ради
Головна » 2021 » Жовтень » 4 » Трагедія бабиного яру
09:22
Трагедія бабиного яру


Кожна людина якою б то і ким би вона не була має невід’ємне право на життя. А чи завжди права людини стояли на першому місці, чи завжди життя було найвищою цінністю? Ні це не так!
Жахливі факти порушення прав людини, знищення цілих груп за ознаками расової чи національної належності, релігійних переконань – продемонструвала Друга світова війна, світ побачив сутність політики геноциду. Прикладом порушення права людини на життя стало винищення фашистами десятків тисяч людей в Бабиному яру під Києвом в 1941 році.
Кожного року 29 вересня за рішенням Верховної Ради України відзначається День пам’яті. В нашій школі для вшанування пам*яті невинно вбитих людей була проведена тематична лінійка де учні 8 класу та вчитель історії Лемак І.В. ознайомили всіх з трагічними сторінками історії. Також було переглянуто відеоматеріал "Трагедія людства на українській землі". Вчитель історії також провела з учнями 9 класу Національний урок пам*яті приурочений 80-тим роковинам трагедії в Бабиному Яру. Зокрема під час уроку була використана освітня платформа «Червона точка пам’яті», яка дозволить учням зробити свій внесок у колективне знання про Голокост і Другу світову війну. За допомогою платформи кожен школяр зможе додати на карту свою «червону точку» у вигляді записаного спогаду, копії документа із сімейного архіву, знахідки з місцевого музею або інформації про пам’ятник жертвам Голокосту у відповідному населеному пункті. Всі заходи,які були проведені були спрямовані на усвідомлення страшної трагедії та недопущення подібного в майбутньому. Мир і злагода – це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам’ятаючи про трагедію минулої війни, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.

 

Переглядів: 142 | Додав: Кесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar