Четвер
25.04.2024
00:46
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нижньоболотнянська гімназія Зарічанської сільської ради
Головна » 2018 » Березень » 15 » Шевченківський тиждень у школі
19:46
Шевченківський тиждень у школі

 

Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Уже майже півтора століття пройшло після його смерті, а твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі. Син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак, що не має змоги розвинути свій талант художника… Про ці факти з життя Тараса Григоровича ми знаємо давно. Повторюємо їх як завчену раз і назавжди інформацію, анітрохи не замислюючись над їх справжньою сутністю: яку ж силу духу слід мати, щоб у таких умовах не зламатися, не збайдужіти душею, не зчерствіти серцем, а все думати і піклуватися про свій народ?

         9 березня 2018 року Україна відзначила 204 річницю від дня народження Тараса Шевченка. Учителі і учні школи взяли активну участь у проведенні Шевченківського тижня, який пройшов під гаслом «Слава Шевченка – слава України». Відкриття «Шевченківських днів» розпочалося урочистою загальношкільною лінійкою. Протягом тижня учні продемонстрували свою шану і любов до Кобзаря у різних виховних заходах. Учні 7 класу підготували музично-поетичне свято «Є в Шевченка народження дата – дати смерті у нього немає!» (Вчитель української мови і літератури Марканич В.В.). " Це створило особливий піднесений настрій у школі на наступний тиждень. У всіх класах провели інформаційні хвилинки «Вшановуємо Великого Кобзаря». (1 – 9 кл.). Шкільний бібліотекар Кормош С.І. організувала розгорнуту книжково-ілюстративну виставку

«Тарасові слова – душа народу». Вчитель образотворчого мистецтва та української мови і літератури Кормош Н.І. підготувала з учнямиконкурс дитячих малюнків ««Шевченків світ у буянні фарб, сплетінні лілій». ( 2 -9 кл.) Уміння читати поезії продемонстрували учні у конкурсі читців «Золоті зерна поезії Кобзаря» (1-9кл.). Цікаво представлений учнівський проект «Автопортрети і портрети» (презентація) (учні 8 класу; вчитель Половка Н.М.)

Виставка класних стіннівок «І мене в сім’ї великій…».(5 – 9 кл.).

Висловлюється подяка всім учням та вчителям, що взяли участь у проведенні шевченківських днів.

У душах дітей запалився вогонь патріотизму та любові до України та її культурної спадщини.

Переглядів: 409 | Додав: Кесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar