Четвер
28.03.2024
23:52
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нижньоболотнянська гімназія Зарічанської сільської ради
Головна » 2019 » Березень » 5 » Шевченківські дні
18:56
Шевченківські дні

 

 

Заходи з нагоди річниці від Дня народження Тараса Шевченка

 

5 - 6 березня в нашій школі було проведено дні вшанування пам’яті національного генія, народного поета України Тараса Григоровича Шевченка. З метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова відбулася низка різноманітних заходів.

  Минуло 205 років від дня народження Великого Кобзаря, але й сьогодні його слово живе між нами.

  Вчитель української мови і літератури Марканич В.В. вiдкрила програму концерту словом - привітанням про життя і творчість Кобзаря, одного з найбільш шанованих в Україні й відомому у всьому світі поета, прозаїка, художника, Пророка, який подарував безліч заповідей своїм нащадкам, що актуальні і в наші дні.

  Віра Василівна закликала учнів школи бути гідними спадкоємцями талановитого поета, використовувати всі свої здібності і таланти, добре вчитися, бути активними громадянами своєї нації, сильними духом і любити рідну Україну як любив її Тарас.

"Учітеся, брати мої,

Думайте, читайте,

І чужому научайтесь,

Свого не цурайтесь!"
     Конкурс читців поезій Т.Г. Шевченка викликав жваве зацікавлення серед учнів 1-4 класів, яких підготували учителі початкових класів Костак Г.П., Чийпеш Г.В., Чийпеш Г.П., Кобрин Г.І. та учнів 5-9 класів, проведений учителями української мови і літератури Марканич В. В. та Кормош Н.І.

  У вінок Кобзареві юні виконавці "вплели" невмирущі поетичні рядки Великого Пророка. Визначено переможців конкурсу. Нагороджено грамотами.

  Літературні вікторини «Незабутній Шевченко», «Що ми знаємо про Шевченка?» відкрили для учнів 8-9-х класів нові сторінки з життя Тараса Шевченка. Діти із задоволенням висловлювали власні думки, цитуючи уривки з творів поета.

  Бібліотекар , Кормош Світлана Іванівна, підготувала цікаву виставку літератури та ілюстрацій до творів Кобзаря.

 Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Т. Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь – допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна! Ми впевнені, що ці та інші заходи, які відбулися в школі, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності. І ще раз переконатися, що

Поезія Шевченка – це вогник,

схожий на полум’я свічки,

що запалює душу людини…

Переглядів: 287 | Додав: Кесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar