П`ятниця
29.03.2024
11:09
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Нижньоболотнянська гімназія Зарічанської сільської ради
Головна » 2021 » Березень » 5 » Процедура зарахування до 1 класу
09:51
Процедура зарахування до 1 класу

    Що потрібно знати батькам про процедуру зарахування до 1 класу?
Процедура зарахування до 1-го класу здійснюється за «Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затверджений наказом МОН від 16. 04.2018 №367. Цей документ регламентує процедуру зарахування першокласник.
Календар процедури зарахування до 1-го класу.
1. Не пізніше ніж за 6 місяців до початку прийому заяв про зарахування в 1-й клас органи місцевого самоврядування мають оприлюднити на своєму сайті рішення про закріплення території обслуговування за закладом освіти (документ можна переглянути на сайті школи).
2. Дату старшу прийому заяв та документів до 1-го класу місцева влада визначає не пізніше ніж за місяць до цієї дати та повідомляє про це на сайтах органу управління освітою.
3. Заклад освіти не пізніше ніж за місяць до початку прийому заяв оприлюднює графік (дні, години) їхнього прийому на своєму сайті або на інформаційних стендах.
Документи, які необхідно підготувати батькам.
Для того, щоб дитину зарахували до 1-го класу, один з батьків до 31 травня має особисто подати керівнику закладу, який обслуговує територію проживання дитини, заяву про зарахування. З собою необхідно мати такі документи:
— паспорт або інший документ, що посвідчує особу заявника ( одного з батьків, або осіб, які їх замінюють)
— копію та оригінал свідоцтва про народження дитини або документ, що посвідчує особу
— документ, який підтверджує місце проживання дитини або батьків
— якщо дитина має особливо освітні потреби та для її навчання потрібно з створити Інклюзивне клас подається оригінал або копія висновку інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини.

Якщо дитина має особливі освітні потреби і для її навчання потрібно створити інклюзивний клас, то заклад освіти має обов’язково мати таку інформацію заздалегідь, щоб вчасно відкрити у штаті посаду асистента дитини, відповідним чином обладнати класну кімнату тощо.За наявності та за бажанням батьки можуть додавати оригінал або копію висновку інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини.

 

Першочергове зарахування триває з 31 травня по 1 червня включно. До 31 травня батьки мають подати заяву й пакет усіх необхідних документів.

Якщо на 31 травня кількість заяв про зарахування не перевищуватиме загальну кількість місць у перших класах вашого закладу, то не пізніше 01 червня буде видано  наказ про зарахування усіх дітей.


Якщо батьки дитини, що проживають на території обслуговування школи або мають інші переваги для першочергового зарахування, не встигли подати заяву та документи на зарахування до закладу освіти до 31 травня поточного року, вони мають право подати їх на вільні місця після 15 червня і до початку навчального року.

Графік прийому заяв від батьків майбутніх першокласників

Понеділок 14.00-17.00

Пятниця 10.00-16.00

Переглядів: 149 | Додав: Кесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar